Задържани са двама мъже, платили криптовалута с фалшиви евро

16 Окт 2020 15:25

Окръжна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже - С.Й., на 31 г., и А.Ю., на 28 г., за това, че на 1 ноември 2019 г., прокарали в обращение подправени парични знаци - 72 броя банкноти с номинал от 100 евро.

С тях те извършили плащане в брой на италиански гражданин, за общо 32 единици криптовалута от вида "Ethereum". Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Установено е, че чужденецът е получил срещу криптовалутата атрактивната сума от 7 200 евро. На следващия ден той се усъмнил дали са истински банкнотиге и подал сигнал в полицията.

Престъплението е било разкрито след проведени множество процесуално - следствени действия и издирвателни мероприятия от служители на отдел "Икономическа полиция" при ОД на МВР - Пловдив.

На 12 октомври 2020 г., под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив, са били извършени множество претърсвания и изземвания в обекти, намиращи се на различни места на територията на страната. Двамата обвиняеми са били установени и задържани и в момента са с мярка за 72 часа.

Main Menu