12 са кандидатите за изграждането на Югоизточния обход на Пловдив

16 Окт 2020 19:27

 

 

12 са офертите в откритата тръжна процедура за избор на изпълнител при изграждането на югоизточния обход на град Пловдив, с дължина 4,8 км. Индикативната стойност на проекта е 42 млн. лв. без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет. С построяването на обхода транзитният поток, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив - Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от град Пловдив.

Офертите са на:

Консорциум България 2020 ДЗЗД, с участници: ЩРАБАГ ЕАД и ПЪТСТРОЙ БУРГАС ЕООД;
КАРО ТРЕЙДИНГ ООД;
ГБС - ИНФРАСТРУКТУРНО СТРОИТЕЛСТВО АД;
ДЗЗД "ВИА ФИЛИПОПОЛИС", в което са: ПАРСЕК ГРУП ЕООД, РАСТЕР-ЮГ ООД и КОМПАНИЯ ЕСКВАТОРИ SH.R.K (ООД);
ТРЕЙС ГРУП ХОЛД АД;
ОБЕДИНЕНИЕ "ГЕОПЪТ СКОБЕЛЕВА МАЙКА", в което участват: ГЕОСТРОЙ АД и ПЪТСТРОЙ-92 АД;
ДЖИ ПИ ГРУП АД;
„ПЛОВДИВ 2020“ ДЗЗД, с участници: ПСТ Груп ЕАД, Строй Инвест Груп 2 ЕООД, ПЪТИНЖЕНЕРИНГ - М АД;
ИСА 2000 ЕООД;
ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА АД;
ИНЖСТРОЙИНЖЕНЕРИНГ ЕООД;
Грома Холд ЕООД.

Трасето на обходния път ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж. п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград. Новият път с габарит Г20 ще се влее в изградения през миналата година нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив - Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети.

Новата пътна артерия ще улесни транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, с което ще се облекчи значително натовареното движение в град Пловдив.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.

Main Menu