Печат на тази страница

Южно-корейската организация IYF провежда онлайн обучение за българските младежи

29 Окт 2020 12:49

 

На 30 и 31 октомври ще се състои онлайн лагерът за младежи "TGLC Mindset Conference, Begin Again“, част от европейското турне на южно-корейската организация IYF. Неправителствената организация е основана в Южна Корея през 2001 г. и дейността й е посветена на духовния, интелектуалния и емоционалния растеж на младите хора по света. TGLC (Tomorrow Global Leaders Conference) e заглавието на движението за настройка на мислене от младите членове на IYF.

България е деветата по ред държава, в която ще се състои онлайн лагерът, след Албания, Румъния, Германия, Англия и др. Иновативната програма обединява младежите по време на дистанционната комуникация в настоящото положение на изолация в целия свят.

В рамките на два дни участниците ще имат възможността да се впуснат в разнообразни игри, викторини, иновативни начини за общуване и сприятеляване, тестове за разпознаване на личността и други. Най-популярни сред младежите от предишни издания на лагера са туристическите турове, чрез които ще могат да се разходят виртуално в непознати територии, както и сесията в която някои от тях опитват храна от други държави. Участниците ще комуникират помежду си по различни начини и това ще им даде едновременно и състезателен дух, и умения за екипна работа.

През последните 20 години, в процеса на работа с млади хора, екипът на IYF често се сблъсква с международни проблеми, за които търси и намира навременни решения. По думите на създателите на организацията първоизточник за възникването на проблемите е дефект в начина на мислене на новото поколение.

“В резултат на пандемията от COVID- 19 масово се увеличи психологическото страдание и душевни болести сред хората по света. Според ООН това се наблюдава главно в страните, които не инвестират в душевното здраве на своите граждани”, разказва един от представителите на организацията Стела Хонг. По думите й поради тази причина екипът на IYF е подготвил различни програми за младежите в България и се стреми да ги вдъхнови с надежда и жизненост.

Акцент на събитието ще бъде лекцията на президента на IYF д-р Дже-Хонг Ким. Той е лидер в образованието за настройка на ума, която дава дълбоко и въздействащо учение на разума и душата на младежите. Д-р Дже-Хонг Ким изнася лекции в цял свят и има голям опит в областта на образованието и развитието на личността.

„Като разговарях с участниците по време на Стоп сесията (групова дискусия), за първи път си помислих, че толкова е забавно да се отворя и да общувам.“ (Анджелика, Румъния)
„Беше много приятно да срещна нови хора в тази онлайн конференция. Имаше много неща, които чух от майндсет лекцията, които мога да приложа в ежедневието си. Също така се опитвам да променя мисленето и то да бъде по-позитивно.“ (Диана, Германия)

Младежкият лагер ‘’Begin Again’’, организиран от TGLC България с подкрепата на ОП „Младежки център Пловдив“, ще се проведе на 30 и 31 октомври чрез платформата „Zoom“. Участието е безплатно и всеки може да се присъедини чрез zoom линка, който ще бъде предоставен на участниците след регистрацията на www.tglceu.org.

Понастоящем IYF има клонове в над 100 страни по света. В България клонът на IYF се намира в Пловдив, като екипът помага на младите хора да развиват уменията си чрез множество уникални програми, които ще им позволят да станат успешни лидери в бъдеще. Чрез сътрудничеството си с южно-корейската организация Община Пловдив има за цел допълнително да насърчи и мотивира младите хора в Пловдив.

Main Menu