За двамата починали в Пловдив можела да отговаря не само болницата, но и държавата

22 Ное 2020 11:46

Държавата може да бъде съдена за това, че не е предприела всички мерки за запазване на живота на тези хора и те са били подложени на унизително третиране.

Това заяви адвокат Михаил Екимджиев пред bTV по повод смъртта на двама пациенти с коронавирус в пловдивската болница "Свети Георги".

 

"Притеснително е, че 24 часа след като ръководството на болницата обяви, че това е резултат на логистични проблеми, после много бързо се оказа, че има наказани. Това ме кара да мисля, че се прилага онзи механизъм, при който отговорността се прехвърля от горе на долу", посочи адвокатът.

 

Според него прокуратурата трябва да направи своя проверка, но за местните прокурори би било удобно да решат проблема в същия кръг - шофьора на линейката и няколко души около него, вместо да търсят организационните и координационни проблеми.

"Ако те се следвали протокол, установен от Областен щаб, от Министерството на здравеопазването, тогава би могла да отговаря не само болницата, но и държавата", смята адвокат Михаил Екимджиев.

Main Menu