Четвърти пациент почина в Пловдив след лутане по болниците

23 Ное 2020 08:14

В Пловдив - син, загубил баща си заради коронавирус, разказа в отворено писмо, че също се е сблъскал с хаоса в здравната ни система. Това е четвъртият случай в града, при който болници се бавят или отказват да приемат тежко болни пациенти и се стига до смърт.

На 12 ноември баща му, който страдал от сърдечно заболяване и сънна апнея, е бил откаран в тежко състояние от "Спешна помощ" първо в УМБАЛ "Свети Георги". Оттам го пренасочили за приемане в УМБАЛ "Пловдив".

В бившата Окръжна болница обаче отказали да го хоспитализират въпреки документите, затрудненото му дишане и ниска кислородна сатурация. Върнали го у дома, където състоянието му се влошило.

На другия ден близките му отново викнали линейка, която го закарала в УМБАЛ Св. Георги". Там този път му поставили диагноза коронавирус и отново го насочили към УМБАЛ "Пловдив".

По съвет на лекаря от "Спешна помощ" обаче роднините му го закарали до болница "Св. Иван Рилски", където починал.

По-рано тази седмица трима пациенти, заразени с коронавирус, издъхнаха на прага на УМБАЛ "Свети Георги". Двама от тях са били принудени да чакат дълго време навън и оставени на стълбите в безпомощно състояние.

Main Menu