РИОСВ – Пловдив осигурява възможност на гражданите и бизнеса за електронен документооборот

01 Дек 2020 11:24

 

Във връзка с продължаващата епидемична обстановка на територията на Република България, Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пловдив (РИОСВ - Пловдив) въведе административни промени, осигуряващи възможност за изцяло безхартиен документооборот.
Екоинспекцията въведе допълнителни мерки за ограничаване необходимостта от физическо присъствие в офисите на администрацията при предоставяне на административни услуги. Обслужването на гражданите и фирмите може да се осъществява и по електронен път чрез официалната електронна поща на инспекцията Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., както и чрез Системата за сигурно електронно връчване.
Освен това РИОСВ – Пловдив предлага чрез сайта си уеб-базиран модул „Деловодна справка“, чрез който е достъпна проверка за статуса на преписки по заявените административни услуги. Уеб-деловодната справка е ефикасно средство за предоставяне на навременна информация на гражданите за резултата на обработка на документите им. Всеки клиент, подал заявление за административна услуга (както по електронен, така и по административен път) получава входящ номер, персонален код и линк за достъп, чрез които би могъл да проследи статуса на документа в администрацията.
Бъдете здрави! Работете и общувайте безопасно!

Main Menu