Прокуратурата наблюдава досъдебно производство за нанесен побой по хулигански подбуди на 13-годишно момиче

17 Дек 2020 14:39

 

Днес, 17 декември 2020 г., Районна прокуратура –Пловдив образува досъдебно производство за нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди на малолетно 13-годишно момиче – престъпление по л. 131 ал. 1 т.12 във вр. чл. 130 ал. 1 вр. чл. 63 ал.1 т. 4 от Наказателния кодекс.

По случая е била извършена предварителна проверка, в хода, на която е установено, че на 16 декември 2020 г., в гр. Пловдив, близо до учебно заведение, група малолетни и непълнолетни деца, на възраст 13 и 14 г., си уговорили среща чрез социалните мрежи, като целта им била да си изяснят конфликт помежду си. На срещата две непълнолетни момичета – на 14 г., отправили обидни думи към пострадалата 13-годишна малолетна, след което я бутнали на земята и й нанесли удари с ръце и крака по главата и тялото. По време на инцидента част от присъстващите деца снимали с мобилните си телефони.

В хода на досъдебното производство ще бъдат разпитани всички участници в инцидента. Предстои да бъдат назначени техническа, съдебномедицинска и др. експертизи. По делото е приложен видеоклип, заснет от присъстващите деца по време на инцидента. Следва да бъде проведена и кореспонденция по случая с Отдел „Закрила на детето“. Работата по случая продължава.

Main Menu