Изпълнителното бюро на БСП реши: Георги Гергов да бъде изключен от партията

05 Ян 2021 15:25

Изпълнителното бюро на БСП ще предложи на НС на БСП Георги Гергов да бъде изключен от БСП. Това се случи след приемане на доклада на работната група, оглавена от Кристиан Вигенин, създадена по повод противоуставното свикване на заседание на Областния съвет в Пловдив, чийто председател е Гергов.

Сред мотивите са грубо нарушаване на уставни норми, касаещи задълженията на партийните членове.

С поведението си Гергов уронва престижа на партията, не работи за осигуряване на обществена подкрепа на политиката й и за утвърждаване на доброто й име.

Създадената работна група проведе срещи с Бюрата на общинските и районните партийни организации в Пловдив и областта, на които бе обсъдено състоянието на организациите, тенденциите в състава им, резултатите от проведените в последните години избори. Обсъдиха се и взаимодействието на Областния съвет с партийните организации, както и отношението към нередовно проведеното заседание на Областния съвет.

Работната група се срещна с председатели на партийни организации и редови социалисти, които представиха своята гледна точка за дейността на партийното ръководство там и ролята и авторитета на БСП в съответните общини. Бяха проведени и срещи с представители на свалените от регистрация дискусионни клубове в Пловдив "Георги Кирков" и "Лява автентичност".

Работната група се запозна и с постъпилите в Националния съвет и ОПКК сигнали и писма в последните години.

Предстои НС на БСП да се произнесе по предложението на Изпълнителното бюро на партията, прието на 05.01.2021г.

Main Menu