Санкционираха кмета Румен Стоянов за „мъжкото хоро“ в Калофер

06 Ян 2021 20:02

 

Заради неспазване на противоепидемичните мерки и заповедта на здравния министър по време проведеното днес „мъжко хоро“ в Калофер, допуснатите струпвания на много хора и неносенето на предпазни средства, РЗИ ще санкционира кмета на населеното място Румен Стоянов. Санкцията ще бъде в максимален размер като ще се прецени - дали ще му бъде наложена като на физическо лице -1000 лева или на администрацията като юридическо лице – 2000 лева.

„Уважавам традициите, неведнъж съм присъствала в Калофер, но ситуацията сега е различна. Има наложени мерки, които трябва да се спазват. Правилата са за всички и всички трябва да ги спазваме, коментира областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

Тя припомни още, че освен разпоредбите на здравното министерство има решение на ОКЩ от 16.11.2020г., според което организацията, контролът и спазването на мерките при организирани събития са от компетенциите на Общинските кризисни щабове и на кметовете по места. В случай на невъзможност от спазване на физическа дистанция от 1,5 метра при провеждане на мероприятия от масов характер, участниците в допуснатото събитие са длъжни да имат поставена защитна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата.

 

Main Menu