„Чистота“ поставя 1100 нови контейнера за смесен битов отпадък

07 Ян 2021 08:17

 

Екипи на „Чистота“ започнаха поставянето на 1100 нови контейнера за смесен битов отпадък, съобщи директорът на общинското предприятие Димитър Георгиев.
Новите съдове са пластмасови и бяха доставени миналия месец след проведена от Община Пловдив обществена поръчка – 429 от тях са тип „бобър“ с вместимост 1100 литра, а така наречените „куки“ са 671 броя с обем 120 и 240 литра. Върху всеки контейнер е залепен стикер с информация за неговото предназначение и „горещия“ телефон на „Чистота“ за сигнали – 032/675 817.
До ден-два се очаква да бъдат сменени всички контейнери по улиците на Дановия хълм и в подножието му, както и на други места в централната градска част. Голяма част от старите метални съдове са амортизирани, а някои дори са бракувани. Еколозите от район „Централен“ също контролират процеса.
„Работим в пълен синхрон с всички районни кметства, които определят местоположението на съдовете, съобразявайки се и с предложенията на гражданите“, коментира Георгиев.
Според него доставката на новите контейнери позволява да се удовлетворят в по-голяма степен нарасналите потребности в появилите се през последните години нови жилищни комплекси. Идеята е всички метални съдове поетапно да бъдат заменени с пластмасови, тъй като те са по-естетични, по-евтини, удобни и дълготрайни, а обслужването им е по-безшумно.

Main Menu