Лични лекари в Пловдив връщат пациенти, записани за ваксинации

23 Фев 2021 13:26

Няма ваксини за по-голямата част от личните лекари в Пловдив. Въпреки че е планувано, тази сутрин ваксинация в ДКЦ 1 не се извършва. Пациентите биват връщани, а са имали записани час за тази сутрин.

Няма и яснота кога ще могат да се извършат ваксинациите.

От РЗИ в Пловдив информират, че над 3000 ваксини са били разпределени на личните лекари в неделя, но към този момент ваксини няма и очакват доставка до края на седмицата.

 

„Имах записан час за тази сутрин за ваксина, но личният лекар ме връща. Снощи са получили мейл, че спират ваксинациите при личните лекари. Никой не знае кога ще има“, коментира пловдивчанин пред Нова телевизия.

Д-р Александър Калайджиев заяви, че са променили цялата организация, като са отказали часовете на всички хора за преглед, за да осигурят коридор на ваксинация, но сега звънят да ги връщат. Всичко това трябва да се повтори тогава, когато има ваксини.

„Не мога да отговоря каква е причината да няма ваксини, говори се едно , а се върши друго. Предали сме списък, а вече няколко пъти ни разиграват. Аз съм заявил три флакона за 30 души. Пациентите, които искат да се ваксинират са хронично болни и не искат да идат другаде. Нито един от моите познати колеги не са получили ваксина“, каза още лекарят.

„В София, както и Пловдив бяха свършили ваксините още по обяд вчера. Дори за тези, които има не се отпускат целите количества от това което сме заявили“, заяви д-р Гергана Николова.

Main Menu