БСП: Резултатите на БСП в Пловдив на 4 април са персонална отговорност на водача на листата Нинова

26 Фев 2021 15:05

 

„Резултатите на БСП в Пловдив на 4 април са персонална отговорност на водача на листата Нинова. Тъй като тя заяви, че ще победи, очакваме миниум 50 000 гласа, което означава победа“, заяви изпълняващият длъжността председател на ГС на БСП – Пловдив Димитрина Вакрилова. Тя опроверга твърденията на Нинова за нарушения в Градската партийна конференция, тъй като контролният орган на партията ОПКК не е заседавал. Последното е потвърдено лично от председателя Емил Войнов. Тя се позова и на информация за доклада на работната група, изпратена за проверка в Пловдив, която обективно посочва, че са спазени правилата и решенията на пловдивската конференция са легитимни. „Кой е констатирал нарушения тогава?“, попита Вакрилова и заключи, че тези внушения на Нинова са опит да се замаже подмяната на листа. Ако е приятел на истината, още днес Нинова трябва да направи доклада публичен, коментират социалистите в Пловдив.
„Нито едно лице от гласуваните от нас, не попада в листата на Корнелия Нинова, изтъкна Тодор Стоилов - председател на БСП – Централен и обясни, че има два хипотези. Едната е страх от мобилизацията на преференциален вот, който да обърка сметките на водачката, а другата е демонстрация на сила и инат. „Ние сме партийни хора и ще работим за партията, въпреки безпардонно налагане на други хора“. Народният представител Теодора Халачева изтъкна, че винаги е работила за БСП и винаги е спазвала Устава, така ще е и занапред, но този метод на действия в партията не се вписва в традициите на 130-годишната социалистическа организация. Тя също акцентира, че резултатите на 4 април ще бъдат отговорност на ИБ на БСП. Председателят на БСП – Източен Йордан Василев оповести колективната позиция на Градския съвет, която гласи: „Ние, членовете на ГС на БСП Пловдив за пореден път се информираме от медиите за взетите от ИБ на НС на БСП решения.
За пореден път Вие прокарахте линия на разделение между членовете в пловдивската партийна организация, като подменихте листата, утвърдена на заседание на Градската конференция на 6 февруари 2021 г. За пореден път Вие, борейки се с „паралелната“ държава показвате, че разчитате на паралелни структури вътре в БСП.
Няма как да приемем мотивите Ви за това да включите в листата хора, които не са получили доверието на делегатите на ГПК! Няма как да приемем обвиненията за манипулации и нарушения по време на подреждането на листата от ГПК, отправени към легитимно избраното ръководство на градската партийна организация!
Въпреки това, считаме, че идеята БСП е по- голяма от Вас и от нас взети заедно!
За това ще се съобразим с Вашето решение относно листата на 16 МИР и ще работим за изборната победа на БСП на 4 април 2021г., но цялата отговорност за крайния резултат е на плещите Ви, на Вашите и на посочените от вас кандидати. Всеки следващ опит за пренебрегване на партийните структури в Пловдив ще приемем като ясен сигнал от Вас за разрушаване на БСП и работа в полза на изборната победа на ГЕРБ!“
Уверяваме нашите членове, че ще положим всички усилия да сменим статуквото и порочното 10-годишно управление на Бойко Борисов!“.
Георги Търновалийски коментира още един опит на Нинова да внуши, че пловдивската организация стои зад нея. „Минути преди пресконференцията в интервю за Дарик Пловдив тя посочи, че на прекия вот за нея са гласували 86 % от членовете, но умело пропусна, че всъщност 86 % от по-малко от половината гласували в избори на председател“, каза депутатът. Припомняме, че на преките избори за председател през миналата есен избирателната активност в БСП Пловдив беше 44 %.
„Няма да абдикираме от задълженията си по организацията на изборния процес“, гарантира и заместник-председателят на ГС на БСП – Пловдив Нина Чавдарова. По думите й предизборната кампания е също отговорност на Корнелия Нинова. Трите компонента – личности, програма и финанси, са в основата на успешната кампания, но към настоящия момент се наблюдава дефицит. „Дано бъдат преодолени“, каза Чавдарова. Градският предизборен щаб остава, тъй като паралелната структура на Нинова не може да се справи с осигуряването на изборна администрация от БСП, която без застъпниците е 1102 души.
Демокрацията в БСП е заплашена – категорични бяха хирурзите Атанас Баташки и Любомир Паунова, директорът на Английската гимназия Николай Радев, председателите на Южен и Тракия – Костадин Беларев о Добромира Тошева. Доц. Ангел Иванов напомни, че в БСП няма лидери, а председатели.
В следващия месец пловдивските социалисти ще изпълняват решенията на Националния съвет, а след 4 април ще се задават въпроси, ако БСП не е първа политическа сила.

Main Menu