Борисов инспектира няколко обекта в Пловдив и областта

11 Апр 2021 19:21

Бойко Борисов заедно със здравния министър Костадин Ангелов и спортния Красен Кралев Борисов провери ремонта на Околовръстното шосе на Пловдив, на спортна зала към училището в асеновградското село Тополово, ремонтът на Мулдавския манастир, както и пътя Раковски - Брезово.

"След като първият лот на Околовръстното го завършихме на 3 км, сега работим на четвъртия. Поставяме изцяло нова основа, разширяваме платното, така че нещата се движат по график", обясни Борисов.

В момента в ремонт е участъкът на Околовръстното шосе от кръстовището за Коматево и Първенец до кръстовището с Кукленско шосе.

"Над 40 години не бе правен основен ремонт на пътя Раковски - Брезово. Той свързва Пловдив с Павел баня и модернизирането му със сигурност ще даде тласък на индустрията и туризма в района. Реконструкцията обхваща 13 километра, от които 11 километра между двата града и 2 километра по централната улица на Брезово. По трасето ще бъдат положени 3 пласта асфалт, ще има канавки, банкети и осветление. С подкрепата на правителството в област Пловдив се ремонтират над 200 км пътища.", каза Борисов.

Министър-председателят посети Мулдавския манастир. Той пое ангажимент държавата да помогне допълнително със средства за обновяването на храма и залата в комплекса.

„Всичко, което се направи, остава за хората“, изтъкна Борисов и добави, че в момента се изгражда пътят до манастира, както и водопровод, който да осигури нормалното водоснабдяване на целия комплекс. Двата проекта са на стойност от близо 3 милиона лева.

 

Бойко Борисов дойде и в Пловдив, за да проследи реконструкцията на стадион "Христо Ботев". Държавата отпусна за строителството 25 млн. лева.

"Браво на тези момчета! Това ще стане прекрасно съоръжение. Строи се много“, заяви премиерът и посочи, че е много доволен. Борисов изрази увереност, че след като бъде завършен, стадионът ще може да приеме финал на голям европейски клубен турнир по футбол.

Близо 48 000 000 лв. са инвестирани за реконструкцията, модернизацията и оборудването на стадиони в България през последните години.

Main Menu