Печат на тази страница

5% повече първолаци през новата учебна година в Пловдив

13 Сеп 2021 13:46

 

С 5% се е увеличил броят на децата в първи клас и те наброяват малко над 3100, периодично ще бъдат обявявани и свободните места в класиранията за детските ясли. Това съобщи заместник-кметът Стефан Стоянов по време на официалното откриване на ДГ „Перуника“.

По думите му учебната година в Пловдив тръгва присъствено при спазване на всички противоепидемиологични мерки, а ситуацията е спокойна.

„Всяко училище има автономията да взима решение за конкретни мерки, които да въвежда“, допълни Стефан Стоянов. Той подчерта, че и двете общински програми за облагородяване на дворовете на детските градини и училищата са дали много добри резултати, като доста ремонти са извършени през лятото и децата ще влязат в обновени класни стаи.

„До края на годината предстои откриване на още две детски градини – на ул. „Богомил“ и на бул. „Александър Стамболийски“, с които ще се разкрият допълнително 450 места“, съобщи кметът Здравко Димитров.

За предстоящото класиране за ясли на 16 септември има обявени 300 свободни места и тепърва ще се обявяват още след приема на 3-годишните деца в първа възрастова група.

Main Menu