Печат на тази страница

Връчиха отличието „Почетен гражданин на град Пловдив” на д-р Димитър Тасков

14 Сеп 2021 13:03

 

 

На днешното заседание на Общински съвет председателят инж. Александър Държиков връчи най-високото отличие на град Пловдив "Почетен гражданин на град Пловдив" на д-р Димитър Тасков. Общински съвет – Пловдив удостои д-р Тасков с  почетното отличие със свое решение № 161 от 14.07.2021г., което бе гласувано във връзка с изключителния принос в областта на здравеопазването и обществения живот, многобройни заслуги за развитието на българското здравеопазване в страната и чужбина. Като част от церемонията инж. Държиков връчи почетния знак с герба на града и с лента, символизираща знамето на град Пловдив и удостоверение по образец, поставено в рамка.

"Благодаря на гражданите на Пловдив и техните ръководители, че ми приеха като свой и ми дадоха възможност да се развивам и да разгърна потенциала си в този красив и древен град". Това записа д-р Тасков в почетната книга на град Пловдив.

В своето слово пред общинските съветници д-р Тасков сподели, че полученото отличие е висока чест за него. „За всеки лекар най-голямата благодарност е тази от неговите пациенти и аз съм щастлив, че инициативата за моето удостояване с високто отличие идва от хора, които съм лекувал и излекувал. Не съм роден в Пловдив, но професионалният ми път завинаги ме свърза с този красив и древен град. Аз ще продължа своята дейност, защото медицината изисква постоянно развитие и повишаване на качеството на здравеопазването, заяви още д-р Тасков. Председателят инж. Държиков също изказа своята благодарност към д-р Тасков за благородната му мисия да помага на гражданите на Пловдив.

Main Menu