Граждани живеещи в подножието на Бунарджика ще протестират заради безхаберието на Общината

21 Сеп 2021 12:02

 

Днес, от 18:00 ч., ще се проведе „ПРОТЕСТ – Хълм Бунарджика иска да диша!“ До протеста се стигна след дългото бездействие и невъзможност от страна на Община Пловдив да се справят с хаоса на „Хълм Бунарджика“. Уличната мрежа в подножието на хълма, се превърна в едни първокласни селски улици – с липсваща настилка, прашни улици, с дупки и разбити или липсващи тротоари., това заяви един от организаторите на протеста Любомир Чакъров.

Преди 2 години от Община Пловдив и район „Централен“, отделиха над 2 000 000 лв. за облагородяване на „Хълм Бунарджика“. Но до съществена промяна за живущите на прилежащите улици няма. На дневен ред стоят недовършената
подмяна на водоснабдителната мрежа, разрушена или липсваща улична настилка, опасни и срутили се подпорни елементи, отсъстващо на места улично осветление, въздушни трасета с високо напрежение, натрупване на битови и строителни отпадъци в зелените площи на парка и т.н.

Години наред умишлено се бави поставянето на подвижна бариера на входа на хълма. Ограничаването на достъпа на МПС до „Хълм Бунарджика“ е част от приоритетите за запазване на културно-историческото наследство на Пловдив. Но реалните действия в тази насока не са предприети. Към момента, улиците в подножието на хълма са се превърнали в безплатен паркинг, въпреки поставените забранителни знаци. Най-ясно изброените
проблеми си личат при организираните от Община Пловдив културни мероприятия на „Хълм Бунарджика“.

"Ето защо, ние гражданите, заявяваме категорично, че повече няма да търпим бездействието на общинската администрация на район „Централен“. Затова днес от 18:00 ч., излизаме на протест на кръстовището на бул. „Руски“ и ул. „Волга“." заявиха организаторите на протеста.

Main Menu