Печат на тази страница

Живеещите на ул. Ген. Данаил Николаев гласуваха против Синята зона  

24 Сеп 2021 20:18
Живеещите на ул. Ген. Данаил Николаев предадоха своите решения за Синята зона   Живеещите на ул. Ген. Данаил Николаев предадоха своите решения за Синята зона  

Живеещите на ул. Ген. Данаил Николаев се срещнаха с общинските съветници на Кауза Пловдив - Румяна Толова, Николай Бухалов и Едуард Сарафян, и представителят на ОП “Паркиране и репатриране” Златко Захариев и им предадоха решенията на блоковите събрания за Синята зона.Масово те са гласували на събранията, че не искат улицата да става Синята зона.

 

Те имаха и още допълнителни въпроси към представителя на общинското предприятие. Питаха с “Какво ще се по-добри паркирането за тях, ако улицата стане Синя зона?”, “Колко пропуска се полага на семейство?”, “Защо не се спазват знаците, които забраняват и сега паркирането и престоя?” и други. Златко Захариев каза, че на семейство се полага един пропуск за кола. Освен това Синята зона регулира паркирането на улицата., каза той. Относно знаците Захариев каза, че това е работа на полицията да глобява тези, които нарушават знаците, а не ОП ““Паркиране и репатриране”. “Ние можем да сложим скоба само на този, които не си е платил Синята зона, но не можем да глобим шофьор, които не е спазил знак”, заяви Захариев. Мъж живеещ на отсрещната страна на бул. Руски попита, защо след махането на работниците на Синя зона, са се увеличили автомобилите с инвалидни стикери. “От когато се махна човешкият фактор за продаване на билети на Синя зона, колите, паркиращи на нашата улица, с “мними” инвалиди се увеличи няколко пъти. Никой не ги контролира. Ние сме страната на инвалидите. С този проблем ще се сблъскат и живеещите на ул. Ген Данаил Николаев., каза мъжът. Други бяха притеснени и от новите строежи на жилищни сгради, особено тази, която сега се строи на мястото на бившия ресторант Ривиерата.  Всички решения на живеещите бяха предадени на съветниците от Кауза Пловдив, които ще запознаят зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов с мнението на гражданите, и ще бъде изготвено предложение към Общинския съвет.  Румяна Толова обясни на гражданите, че ако се реши да е Синя зона, то ще се направи предложение и съседните улици да станат част от нея.

Свързани статии (по етикет)