Ударно поскъпва домуването на кола в Синя зона

27 Окт 2021 12:31

Общинските съветници увеличиха драстично таксите на част от дейностите, предлагани от общинските предприятия. С 90 лева скочи абонаментът за хората, чиито автомобили са паркирани пред домовете им в Синя зона. Таксата стана 150 лева за година, вместо досегашните 60 лева. Месечната такса ще бъде 15 лева.

 

Промяна има и в стойността на цените за съхраняване на репатрирани автомобили на наказателен паркинг, според времето на престоя, цената за преместване на аварирал автомобил в рамките на населеното място ще е 72 лева.

 

Според заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов с увеличението на приходите на общинското предприятие и ще се даде възможност да се създаде нова система за паркиране в града.

Промените в Наредбата за местните такси и цени на услугите са предложени от общинските предприятия заради увеличените разходи в условията на инфлацията.

Служебен абонамент за паркиране в синя зона в карето между ул. "Гладстон", бул. "Руски", "Шести септември" и "Цар Борис III Обединител" е 360 лева. Цената за престой се запазва на 2 лева на час.

Съветниците приеха измененията в таксите за сватбените ритуали. Цената на сватбен ритуал през работните дни скача от 60 на 72 лева. С 24 лева повече ще плащат и младоженците, които искат изнесен ритуал, като таксата се увеличава от 240 на 264 лева.

Поради тежката епидемична и социална обстановка, общинското предприятие „Радостни обреди“ намалява цената за организиране на сватбен ритуал по местоживеене на хора с увреждания и лежащо болни от 48 лева на 24 лева.

 

Main Menu