Вижте по колко депутати ще имат партиите в Пловдив

15 Ное 2021 18:53

В Пловдив – град, според неокончателните данни и преди разпределението на мандатите по системата Хеър-Ниймайер, "Продължаваме промяната" печелят 4-ма депутати, ГЕРБ – трима и по един – ИТН, БСП, ДБ и "Възраждане"., съобщи радио Пловдив.

След преразпределение на гласовете от чужбина е възможно ДПС да получи 1 мандат, въпреки ниския си резултат, като той ще бъде за сметка на "Продължаваме промяната", тъй като те имат най- голям остатък.

Евентуалните депутати от първата политическа сила са Кирил Петков, Христо Даскалов, Росен Костурков и Александър Ракшиев. Петков и Костурков, обаче, се кандидатират и от втори избирателен район.

От ГЕРБ в парламента ще влязат Бойко Борисов, Иван Тотев и Радомир Чолаков. Ако Борисов избере софийската листа, то тогава третият депутат от града ще бъде Стефан Шилев.

От останалите партии влизат само водачите на листи, които са Тошко Йорданов, Кристиян Вигенин, Христо Иванов и Елена Гунчева. Всички те, обаче водят листи и в още една област, което дава шанс на вторите да станат депутати.

В Пловдив-област първа политическа сила са ГЕРБ-СДС. Към момента те печелят 3 плюс 1 мандата, като точният им брой ще стане ясен след преразпределението на мандатите.

Три мандата ще има ПП, два мандата ще има БСП и ИТН- един или два, ДПС - един. Ако ГЕРБ остане с трима депутати, то тогава другият ще отиде или в ДПС или във Възраждане.

Преференции разместват листата на ГЕРБ. След Дани Каназирева на второ място излиза депутатът Младен Шишков, следван от директора на асеновградската болница Иван Червенков. Евентуалният четвърти мандат ще отиде при Йордан Кръстанов.

"Продължаваме промяната" ще излъчи за депутати Росен Костурков, Гергана Данева и Стою Стоев.

От БСП влизат Веска Ненчева и Манол Генов, от ИТН – Тошко Йорданов и Танер Тюркоглу. Ако Йорданов избере да е депутат от Пловдив-град неговото място в областта ще заеме Теодора Генчовска.

Водач на листата на ДПС е Рамадан Аталай, а на "Възраждане", ако се стигне до преразпределение Ангел Георгиев.

Main Menu