Започна ремонта на „Кукленско шосе“

17 Ное 2021 12:49

 

Приключи ремонтът по подмяна на водопровода и реконструкцията на три важни булеварда в Пловдив - „Хр. Ботев“, „Коматевско шосе“ и „Копривщица“. Днес кметът Здравко Димитров и заместник-кметът „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев посетиха обекта. Проектът за подмяна на магистрални, захранващи и главни водопроводи заедно с полагането на нова асфалтова настилка е на стойност 7 милиона и 450 хиляди лева.

„Загубите на вода значително ще намалеят, автомобилите ще се придвижват безпрепятствено, тъй като преди пътят беше осеян с неравности и дупки. Общата площ на новоположената асфалтова настилка е близо 50 хиляди квадратни метра, а новите водопроводи са чугунени с диаметър Ф 600“, посочи кметът Здравко Димитров и подчерта, че движението не е било спирано, въпреки сериозните ремонтни дейности.

Те се извършваха на етапи, като първият включваше - северното платно на бул. „Христо Ботев“ в отсечката от ул. „Кавала“ до ул. „Любен Каравелов“. Във втория беше рехабилитирано трасето между бул. „Александър Стамболийски“ и бул. „Никола Вапцаров“. В третата част бяха подменени водопроводи по бул. „Копривщица-запад“ от Пещерско шосе до Коматевско шосе, както и по източната част на булеварда.

Все още има довършителни дейности в последния етап от ремонта на източното платно на бул. „Копривщица“. Очаква се те да приключат до следващата сряда – 24 ноември.

Строителната програма на Община Пловдив продължава с бул. „Кукленско шосе“, което вече се фрезова.

„Надявам се до края на годината пътните участъци, които сме планирали, да бъдат ремонтирани. Започваме от зоната до Митницата и догодина ще го довършим“, уточни заместник-кметът Пламен Райчев. Той сподели, че продължават стоителните дейности по Водния цикъл и по конкретно петия етап от реализацията на проекта, като до момента са обновени около 40 улици.

Ремонтът на ул. „Даме Груев“ се забавя заради съгласувателните процедури, но предстои до дни издаване на разрешение на строеж и стартиране на реалния ремонт. Той ще започне в участъка от бул. „Македония“ до „Охрид“, където има процедура по отчуждаване на 4 имота и събаряне на къща, която пречи.

Според предварителните разчети улицата трябва да бъде готова догодина септември-октомври, след което като бъде реализиран и пробивът под Централна гара, ще продължи реконструкцията на ул. „Кукуш“.

Main Menu