Печат на тази страница

Вигенин: Другата седмица Националният съвет на БСП ще даде мандат за преговорите

19 Ное 2021 15:55

В Пловдив заместник-председателят на партията Кристиян Вигенин заяви, че Националният съвет на БСП в събота ще даде мандат на преговорната група, въпреки обявената оставка на председателката Корнелия Нинова и напрежението в партията.

По думите му, в следващите дни предстои от левицата да вземат решение по преговорната рамка за политиките, които БСП ще отстоява в тези преговори. "В края на тези преговори, когато видим резултата, Националният съвет отново ще се събере и ще реши дали на база на постигнатото БСП може да се включи в следващото управление. На този етап началото е обнадеждаващоНие смятаме, че има всички възможности да се формира едно солидно мнозинство на промяната от 124 народни представители в този парламент. Ние ще положим всички усилия. Независимо че Нинова е в оставка, тя ще продължава да бъде председател до избора на нов председател на БСП. Тя ще работи и в преговорната група на базата на мандат, който ще ѝ бъде даден от Националния съвет. Подхождаме към тези преговори така, че те да бъдат успешни, защото България и българските граждани имат нужда от това".", коментира Вигенин.

Той отказа да посочи министерства, за които от левицата биха предложили кандидати, но добави, че социалното министерство е ведомството в изпълнителната власт, което ангажирано с изпълнението на приоритетни за партията политики.

 

В отговор на въпрос БСП преговаряла ли е за министерства и министерски постове, зам.-председателят на "червените" каза: "Започнахме преговорите по политики, знаете кои са нашите приоритетни въпроси, но е твърде рано да се говори за имена. Времето за номинация на министри не е дошло, защото рискуваме да създадем напрежение, което не е необходимо.

Main Menu