Пламен Райчев: Единствено Здравко Димитров може да ми поиска оставката. Изпълняваме проекти за 400 млн.лв

16 Дек 2021 11:56

 

Нито един районен кмет не дойде на среща с заместник-кметът по строителство Пламен Райчев. Вчера той ги покани на разговор след като му поискаха оставката заради транспортен хаос и некомпетентност.
"Моят пост е назначаем, мен ме е назначил кмета. В момента, в който кметът ми я поиска оставката, тя е в джоба ми. Не съм женен за този пост. Не ми е детската мечта да бъда кмет.", заяви пред медиите Райчев. Той добави, че не се чувства жертва на конфликтите между Здравко Димитров и ГЕРБ. Трудна е ситуацията в Общинския съвет, но не ми се навлиза в подробности., коментира Пламен Райчев.

"Ситуацията е изключително неприятна, не съм очаквал такава реакция. До вчера си говорихме по телефона и те с нищо не са показали, че са недоволни от работата ми. Затова днес ги поканих и тях на тази пресконференция, защото сме длъжни да уведомяваме и обществеността “, каза Райчев.

Той припомни, че в Пловдив се изпълняват проекти за 400 млн лв. "Бях казал, че в следващите 4 години града ще бъде разкопан. Това не се харесва на никой. Стараем се да не предизвикваме голям трафик. Знаем, че без да бъде затворен даден участък, няма как да се изгради инфраструктура. Недоволство ще има. Всичките проекти с европари няма как да се спрат, защото ще ни санкционират. Извинявам се на хората! За сведение относно Водния проект към ОП"Околна среда" се реализира за 150 млн. лева. Приключили сме два квартала, с повече от 40 направени улици", добави Пламен Райчев, визирайки . ", обясни Райчев.

" От 18 години работя тази работа. Два мандата съм бил зам.- кмет. Това ми е третият мандат. Един мандат съм бил председател на Общински съвет и директор на ОПУ. Работил съм по проекти още от 2006 година, преди те да станат кметове. Получих абсолютна подкрепа от кмета, за което му благодаря. Имах лична преценка, че работя добре с районните кметове, но съм грешил, за което съжалявам!", каза още Райчев.

 

 

Main Menu