От ФК „Марица“ благодариха на кмета Здравко Димитров за съдействието му при снежната блокада

25 Ян 2022 15:27

 

 

От ФК „Марица“ Пловдив изказаха специални благодарности на кмета на Пловдив Здравко Димитров за съдействието, оказано на представителния тим. Преди едно денонощие футболистите на „Марица“, които пътуваха към летището в Истанбул, попаднаха в снежен капан и се наложи да пренощуват в автобуса на около 20 километра преди мегаполиса. Здравко Димитров е съдействал на ръководителите на клуба да се свържат с нашето посолство.

„Горещо благодаря на кмета на Пловдив Здравко Димитров за помощта му, веднага се свързахме с хората от нашето посолство, чиито координати той ни даде и получихме помощ. Очакваме движението по магистралата да бъде възстановено, от турска страна ни увериха, че автомобили на жандармерията ще ни съпроводят до летището“, заяви собственикът на клуба Христо Христов. Той допълни, че от фирмата-превозвач са заявили готовност да продължат до Анталия при нужда, ако полетите от летището в Истанбул не бъдат възобновени.

По програма футболистите на „Марица“ трябваше да летят за турския курорт, където да проведат зимен лагер. До 4 февруари жълто-сините имат планувани 4 контролни срещи на турска земя, след което трябва да продължат подготовката си за пролетния полусезон в Пловдив.

Main Menu