Радомир Чолаков: При това управление във всеки сектор има система от грешни решения

04 Юни 2022 08:27

Напрежението в българското общество започна от 2020 г. с нагнетяване на системна, методична, истерична омраза срещу една политическа партия и срещу нейното ръководство. 2021 г. мина под знака на разпадане на парламенти, на такива количества обиди между политически сили и политици, които не сме чували през живота си през последните 30 години". Това коментира в "Панорама" Радомир Чолаков от ГЕРБ.

Голямото предизвикателство пред всеки, който участва в политиката, е как да започне това нещо да се преодолява, смята той.

Чолаков се позова на социологическите проучвания, че губят доверие политическите сили, които се упражняват в реториката на омразата. И това е ясен сигнал какво българите не искат.

"Колкото по-бързо това правителство падне, толкова по-добре за страната", подчерта Чолаков.

И посочи, че при това управление във всеки сектор има система от грешни решения, които ще резултират в колапс. И колкото по-бързо този колапс бъде предотвратен, толкова по-добре за страната.

По отношение на подхода на държавата към бежанците досега депутатът от ГЕРБ беше категоричен, че това е поредният колосален провал на това правителство. По думите му то не разбира смисъла на директивата за временната закрила и че най-важното е интеграцията.

"Това, което правителството направи с бежанците, е изолация", каза Чолаков.

Той подчерта, че основната грешка е, че не са включили общините, за което депутатите от ГЕРБ са предупредили.

"Само общината има капацитета да организира настаняването, заетостта, образованието, детската градина, медицинските грижи и всичко, което е необходимо, за да се получи интеграция", поясни Радомир Чолаков.

Подчерта, че това е катастрофален управленски провал.

По темата за Република Северна Македония Чолаков заяви, че македонският възел е започнал да се развързва при третото правителство на ГЕРБ, докато сега сме в много слаба преговорна позиция.

Main Menu