Без спиране на движението започват мащабни ВиК реконструкции в Пловдив, шофьорите да внимават на пътя

17 Юни 2022 18:46

 

Заради стартиращите от 20 юни (понеделник) строително-монтажни дейности по мащабния проект на „ВиК“-Пловдив за доизграждане и реконструкция на водоснабдителни и канализационни системи в Пловдив се въвежда временна организация на движението в пътните участъци, където ще се работи. Това съобщиха от „Организация и контрол на транспорта“.

 

Моторните превозни средства няма да бъдат спирани, но е възможно в пиковите часове да има напрежение в трафика. Затова от общинското предприятие призовават шофьорите за разбиране и повишено внимание.

 

На 20 юни започва реконструкцията на довеждащия водопровод от помпена станция „Север“, поради което ще бъде ограничено движението по улицата от жилищния комплекс „Марица Гардънс“ до бул. „България.
На 21 юни стартира и реконструкцията на довеждащия водопровод от помпена станция „Юг“ до кръстовището с бул. „Пещерско шосе“ и ул. „Царевец“. Във връзка с това временна организация се въвежда по „Царевец“ – от бул. „Свобода“ до „Пещерско шосе“.

 

Реконструкциите и в двата пътни участъка се предвижда да приключат до 31 август. Те са част от големия проект на „Водоснабдяване и канализация“ EООД, гр. Пловдив, за над 137 милиона лева по оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“.

Main Menu