Печат на тази страница

Интересът към жилищните кули на CRYSTAL TOWERS става все по-голям

05 Юли 2022 14:53
CRYSTAL TOWERS е първият жилищен комплекс, който се развива във отвесна линия CRYSTAL TOWERS е първият жилищен комплекс, който се развива във отвесна линия

 

Пловдив е един от атрактивните градове за имотни вложения. Допълнително индустриалните зони привличат десетки хиляди работници, за които трябват жилища. По думите на експерти, на година в Града на тепетата би трябвало да се пускат в употреба сред 6000-7000 жилищни единици. За 2020 година техният брой е едвам към 4000. Проблемът с неналичието на имоти за застрояване обаче, става все по-голям. Пример за това е, че към река „ Марица “ като гъби никнат нови здания, даже цели комплекси.

Crystal Towers

Най-новият уникален жилищен комплекс е „Кристал Тауър“ / "CRYSTAL TOWERS"/ на МАРИЦА ПРОПЪРТИ ИНВЕСТ част от групата на PIMK. Той ще бъде ситуиран на северния бряг на реката върху терен от 65 декара, на мястото на някогашната Захарна фабрика. Ще се състои от 8 постройка, четири от кулите ще са с височина 75 метра, а останалите 60 метра и 50 метра. Комплексът ще е без аналог в Пловдив и ще даде нов тласък на градското развитие и точно за това интересът към CRYSTAL TOWERS става все по-голям. Цените започват от 870 евро/m².

Crystal Towers

Архитектурата е дело на пловдивския проектант Веселин Русев. Това е и първият жилищен комплекс, който се развива във отвесна линия, оставяйки всеобщо публикувания модел на компактно застрояване в хоризонтална линия - - за да се осигури гледка към реката, Гребния канал, тепетата и Родопите от голяма част от жилищата в комплекса, а същевременно с това да се запазят големи зелени площи между 8-те кули.

Crystal Towers

На последните етажи на постройките ще има пентхауси. Всеки ще е с разгъната застроена повърхност от 600 кв.м. До тях ще се стига с панорамен асансьор. На партерните етажи ще има заведения за хранене, клубове, спортни зали, магазини, обслужващи обекти. В зелените площи ще има детски площадки, зони за релакс и велоалеи. В зоната на комплекса автомобили няма да бъдат допускани, предвидени са подземни и надземни паркинги. В един от модулите ще бъде разположен музей и бутикова шоколадова фабрика в знак на уважение към историята на захарната индустрия в града. Предвижда се и основаването на „ зелена връзка “ сред два централни булеварда – „ България “ и „ Марица “. ".

Виж актуалните цени в CRYSTAL TOWERS

 

Main Menu