Печат на тази страница

Иновативен софтуер за проектиране, контрол и 3D визуализация на строителни обекти представя Cype Software

21 Сеп 2022 18:40
Иновативен софтуер за проектиране, контрол и 3D визуализация на строителни обекти Иновативен софтуер за проектиране, контрол и 3D визуализация на строителни обекти

 

Иновативен софтуер за проектиране, контрол и 3D визуализация на строителни обекти представя за първи път на Международния технически панаир испанската компания CYPE. Сред впечатляващите новости, които предлага е т.нар. BIM Service center. „Това е облачна услуга, позволяваща комуникацията между различни приложения и като краен резултат се получават триизмерни изображения с насложена реалност, която подпомага дейността на инвеститори, инженери, архитекти, технически екип, на строителен надзор при изграждане на проекти“, заяви търговският директор на CYPE Висенте Кастел Саура.

Иновативен софтуер за проектиране, контрол и 3D визуализация на строителни обекти за първи път в България представя Cype Software


Софтуерът представя 3D изображение на обекта, който се проектира с насложена реалност. „Нашият продукт дава възможност инвеститорът или техническият ръководител да види на място какво се случва на обекта, къде ще минават комуникациите, тръбите на ВиК, отоплението, климатизацията и т.н., как ще изглежда сградата в 3D. Той има възможност да премахва слоеве, да прави корекции по изпълнението на строителните дейности. Софтуерът помага и при надзора на обекта, защото когато се насложи цялата конструкция, вижда пропуските при изпълнение на проекта“, коментира представителят за България на CYPE инж. Веселин Станков. Той уточни, че софтуерът дава комплексно решение за изграждане на различни проекти в строителството. „Чрез виртуална реалност може да се разходите все едно се намирате в сградата, въпреки че още не е изградена”, поясни инж. Станков. На щанда на компанията в 3-та палата на панаира всеки посетител има възможност чрез 3D oчила да се разходи виртуално из различни сгради, проектирани със системите на CYPE.

 Иновативен софтуер за проектиране, контрол и 3D визуализация на строителни обекти за първи път в България представя Cype Software

Втората иновация, която предлага испанската компания е в помощ на инженерите. „Най-трудната задача за инженерите е подготовката на чертежите, оразмеряването и конструирането на сградите, строителните конструкции и накрая – изводът на информация. Програмата е иновативна и е съобразена със строителните норми. Тя динамично изчислява, оразмерява и конструира сградата, прави чертеж, който евентуално с минимални корекции дава финалния резултат“, уточни инж. Станков. Сред предимствата на CYPE Software е, че предлага решения за всички специалности, необходими за изграждането на една сграда от нулата до ключ, като същевременно позволява участниците в реализацията на обекта да споделят дейността си и по този начин се избягват грешки. „Софтуерът дава възможност инженерите да работят в една и съща подложка. Например, ако архитектът е решил да промени фрагмент от сградата и не е успял да се обади на всички участници в проекта, с този софтуер пропуск няма как да се случи. В момента, в който се направи корекция, чрез облачната система всички участници в процеса на проектиране са запознати с промените, дори и да са в другия край на света. Те виждат в реално време, че има изменения в проекта“, коментира инж. Веселин Станков.

 Иновативен софтуер за проектиране, контрол и 3D визуализация на строителни обекти за първи път в България представя Cype Software

Софтуерът е изключително подходящ за реализацията на международни проекти. Програмите са преведени на 10 езика, което дава възможност експертите от различни държави да работят и контактуват без проблеми. „Всеки участник работи на родния си език. Ако аз съм в България и оразмерявам сградата на български, а той е в Испания и иска да получи справките, информацията за чертежите при него се превеждат на испански“, поясни експертът.

 

„Нашите програми покриват всички нужди и изисквания на строителите за изграждане на ВиК, електрически и отоплителни инсталации, климатизация, вентилация, осветление, както и за акустика. Ние сме сред фирмите, които предлагаме софтуери за изграждане на акустична среда в сградите“, допълни търговският директор на CYPE Висенте Кастел Саура. Приложенията включват и възможности за оразмеряване на соларни панели, термо помпи и т.н.

 

CYPE е компания с близо 40-годишен опит в областта на инженерното и строително проектиране, която предлага ефективен и надежден софтуер, съобразен с нуждите на професионалистите от бранша. Програмите, които подпомагат дейността на архитекти, инженери, инвеститори, строителен надзор са CYPECAD, BIM Service center, Metal 3D, Подпорни елементи, Инфраструктурни съоръжения, Инсталации на сгради, Подлези и други. Повече от 120 000 потребители разчитат на нейните 100 000 програми, придобити от специалисти в строителството от различни страни и в сътрудничеството с 400 университети, които включват иновативния им софтуер в академичната си и изследователска дейност. Част от приложенията, които предлага CYPE са безплатни. Партньори на испанската компания са Bosch, Daikin, Toshiba, Fujitsu, Sika, Midea, Saint-Gobain и др.

Свързани статии (по етикет)

Main Menu