Следите от зъбите по тялото на бебето в Пловдив съвпадат с отливката на майката

28 Сеп 2022 09:41

Многото ухапвания по тялото на пребитото в Пловдив бебе са извършени от майката Анка Михайлова. Това е показала експертизата, назначена от прокуратурата. За целта е била извършена отливка от зъбите на 41-годишната жена, за да бъде сравнена със следите от ухапвания по малкото момиченце, което още е в кома в пловдивската болница "Св. Георги".

"Взета е отливка от зъбите на майката, отливката е наложена, а следите съвпадат", заяви пред bTV Атанас Илиев, зам.-районен прокурор на Пловдив. "Следите от зъбите са на осиновителката. Хапала е детето по скулата, ръцете, тялото", уточни той и по Нова телевизия.

Пред органите на реда майката обясни, че нахапала детето в опит да го свести. Според нея то е паднало от легло, но медиците твърдят, че е невъзможно травмите да са от падане.

"Майката е асоциална. Не е допускала никого в жилището си и се е грижела сама за детето. От извършения оглед в жилището не са установени следи за присъствието на друг човек", коментира още прокурор Илиев.

Тъй като детето е осиновено, социалните служби са извършили 6 проверки в рамките на година, но не са установили проблеми в поведението на майката.

Съседка на осиновителката от Пловдив категорично заяви, че никога не е виждала никакви данни за това майката, да е прибивала детето или да се е държала лошо с него. Тя я определя като добра и грижовна майка в ефира на Нова телевизия. И допълни, че в деня на инцидента е чула силен трясък и малко след това викове като на умряло.

Момиченцето на годинка и девет месеца е все още в критично състояние и лекарите продължават да се борят за живота й. Преди ден прокуратурата привлече като обвиняема осиновителката на 2-годишното дете.

Main Menu