Печат на тази страница

Авточасти: как да изберем правилните?

22 Ное 2022 22:00

Правилният избор на авточасти, според Automotozone, е от ключово значение за успешното завършване на ремонта и възстановяването на работоспособността на превозното средство. Какви са особеностите в тази посока и кои части са оригинални?

Какви авточасти се предлагат?

Ще откриете следните видове:

  • резервни, предлагани от производителя – това е компанията Х, която сглобява колите с авточасти, произведени от друга фирма-партньор Y. Когато превозното средство е вече на пазара, X пуска партида, която е под нейната собствена марка;
  • части от фирма Y – след време, същата компания, която е произвеждала частите за съответната марка и модел кола, предлага втора партида със същото качество, но под собствения бранд. Тези продукти са по-евтини.

Според онлайн магазин Automotozone и в двата случая клиентът получава определеното от компанията Х качество. Така, специализираният магазин работи в сътрудничество с подобни фирми или техните оторизирани дилъри и потребителите използват най-доброто на пазара. Такъв търговец продава стоката си и с осигурената от разработчика гаранция.

резервни части за автомобили

Какви са предимствата от покупките на нови оригинални авточасти?

От Automotozone са на мнение, че при производството се използват добре подбрани метални сплави или друг вид материал. Подобни части са максимално износоустойчиви и дълготрайни, пасват с висока точност при монтажа и това ги прави лесни за инсталиране или сваляне при смяна. Подобни продукти съответстват на описаните върху опаковката технически характеристики и отклоненията са незначителни.

На какво да обърнем внимание при избора?

От Automotozone твърдят, че съществуват няколко начина за избор. Първият е по VIN код. Той е съставен от 17 знака и представлява идентификационния номер на превозното средство. Съществуват онлайн-услуги, позволяващи такова търсене.

От Automotozone още съветват, да знаете модела, марката на автомобила и неговата година на производство. Тези данни ще са нужни при избора на авточасти. Съветите са да знаете предназначението на съответния продукт и как изглежда. Номерацията на старата част е предимство, тъй като лесно може да бъде открита новата, посредством подходящ каталог.

Доверяването на специализиран онлайн магазин при избора и покупката, е друг важен критерии за професионално обслужване и получаване на качествени продукти. В подобен обект можете да получите намалени цени и да се консултирате със специалист, който да помогне при подбора, да даде конкретни препоръки и да придвижи процедурата за доставка, съветват от Automotozone.

Свързани статии (по етикет)

Main Menu