Общината превежда 403 000 лева на "Хеброс бус"

29 Ное 2022 15:51

Всички автобуси от градския транспорт в Пловдив се движат по линиите си, каза пред радио Пловдив Георги Стоилов, директор на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Той отново потвърди, че общината е изплатила дължимите средства на превозвачите.

Припомняме, че през миналата седмица от „Хеброс бус“ обявиха, че общината им дължи пари, а шофьори и други служители на фирмата протестираха заради неплатени заплати.

Заместник - кметът Величко Родопски съобщи, че общината превежда на „Хеброс бус“ допълнителни средства за изпълнение на междуградски курсове. Той е подписал констатациите на специално назначената комисия за проверка на междуградските превози, които Хеброс бус е извършил. До утре по сметката на дружеството ще постъпят 403 хиляди лева, което на практика означава, че исканията на превозвача са изпълнени и няма основания за спиране на автобусите от масовия градски транспорт на Пловдив.

„Винаги сме изплащали навреме субсидиите и дотациите на „Хеброс бус“, които касаят линиите на градския транспорт в Пловдив. За извънградските линии ние назначихме комисия, тъй като за първи път ще плащаме средства, които се отпускат от държавата за дофинансиране на междуградските линии. Вчера съм одобрил доклада на комисията. И днес или утре ще се преведе сумата на „Хеброс бус“, но ще бъде преспаднат един аванс, който сме му дали – значи общо около 403 хиляди лева“, обясни още Родопски.

Main Menu