Новият паркинг на ул. „4 януари“ работи при пълен капацитет

06 Окт 2020 14:00

 

 

Новият паркинг на ул. „4 януари“ работи при почти пълен капацитет, съобщиха от ОП „Паркиране и репатриране“. Теренът беше обособен, след като район „Централен“ разчисти старите и опасни сгради на бившия ТЕЛК, за да има повече места за паркиране за работещите и живеещите в района.
„Решаването на проблемите с паркирането е един от водещите приоритети на моя екип. Изпълняваме ангажиментите си към гражданите, които поехме по време на изборите. Районът в централна градска част е претоварен с автомобили, все по-малко са свободните места в „Синя зона“, затова обособихме новия паркинг в близост до Главната улица, Стария град, Съдебната палата и т.н.“, посочи кметът Здравко Димитров.
По проект ще бъдат обособени около 130 паркоместа, като една част ще бъдат преотстъпени за ползване с месечен абонамент от живущи и работещи наблизо, а друга част - за почасово наемане. За момента паркирането е безплатно.
Община Пловдив и район „Централен“ продължават със строително-ремонтните работи по изграждане на осветлението, монтиране на бариери и ограда. Паркингът ще се използва като надземен, докато не бъде готов проектът и не стартира изграждането на предвидения многоетажен паркинг, както и докато не приключат отчуждителите процедури със съседен имот.
Това е поредният паркинг само в рамките на една година, който Община Пловдив предоставя за пловдивчани, след като бяха открити многоетажният в район „Западен“, както и паркоместата около Гребната база и други.

Main Menu