По инициатива на Георги Стаменов: Администрация, Сдружение „BG Бъди активен“ и доброволци почистват и залесяват Дановия хълм!

20 Ное 2020 16:26

 

Представители на район „Централен“ и на Сдружение „BG Бъди активен“ маркираха днес всички проблемни зони на Дановия хълм, които предстои да бъдат почистени напролет.
В инициативата на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и на неправителствената организация, се включиха и директорът на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев, заместникът му Георги Николаев и ландшафтните архитекти Станимир Шаламанов и Невена Пачеджиева. Те се договориха, с подкрепата на доброволци на Сдружение „BG Бъди активен“, да почистят тепето и пътеките, а след това да засадят нови растителни и дървесни видове.
Облагородяването на хълма, от който се открива най-красивата гледка към Пловдив, е планирано да се случи на три етапа - почистване на пространството от отпадъци, разширяване на напоителната система и залесяване.
„Преди 100 години хълмът е бил гол камънак, който е бил залесен от предците ни, а ние продължаваме тяхното дело. За нас е важно да покажем на младите хора, че екипите на ОП „Градини и паркове“, администрацията на район „Централен“ и доброволци, заедно, можем да се грижим около нас да е чисто, красиво и озеленено“, коментира кметът Георги Стаменов.

 

Main Menu