Децата от ДГ „Буратино“ спечелиха конкурс за рисунка

23 Ное 2020 12:01

 

Децата от 3 Б група „Веселячета” на ДГ „Буратино” станаха първенци в конкурс, организиран от Daikin и ММС Инк ЕООД, гр. Варна. С цветната си и пълна с въображение екипна рисунка – колаж те спечелиха голямата награда – въздухопречиствател за детската група, премахващ бактерии, вируси, акари, полени, предизвикващи дискомфорт и алергични реакции.
Заедно с хиляди други малки творци на възраст 3-7 години от цялата страна, малките веселячета от ДГ „Буратино”се включиха в конкурса и изразиха в общ художествен проект собствената си представа за един по-добър и чист свят.
Силната мотивация на учителите и родителите им да окажат нужната подкрепа и да включат рисунката за участие в конкурса идва от желанието им да направят нещо за подобряване на средата в детската градина, за да бъде тя по-здравословна и да се подобри качеството на въздуха, който дишат децата.
Още повече, че в групичката има дечица с алергии. Затова и техните учители и родители търсят разбиране и съдействие и го получават от колеги, приятели, хора, ангажирани в сферата на образованието, както в много социални групи и родителски общности, които ги подкрепят в конкурсната надпревара.

 

Main Menu