Нови коледни елхи и празнични светлини по Малката главна и в квартал „Капана“

22 Дек 2020 14:57

 

 

С красиви играчки и гирлянди бяха украсени три нови елхи по ул. „Райко Даскалов“ до Римския стадион. По Малката главна и в квартал „Капана“ се монтира и празнично осветление. Трите елхи са дарение от организатора на „Капана фест“ Никола Сивков, както коледните гирлянди и богатата украса по тях. Останалата е осигурена от Община Пловдив и район „Централен“.

 

„Капана Фест“ подарява коледна магия за празниците със своята украса. Организаторите направиха всичко възможно да оставят безвъзмездно по-голямата част от предвидената украса за улиците „Райко Даскалов“, „Златарска“ и „Хр. Дюкмеджиев“. „Това е жест към всички съмишленици и призив към всички българи: Нека бъдем по-добри и да правим позитивни дела не само на думи, и не само по празници. Надяваме се да проумеем значението на думата ЗАЕДНО и да започнем да го прилагаме. Надежда има и винаги ще има“. Това заяви Никола Сивков и пожела на всички весело посрещане на коледните и новогодишни празници.

 

„Решението да обогатим коледната украса на тези любими за пловдивчани места е на Общинския кризисен щаб, след като заради засилените противоепидемични мерки срещу коронавируса се наложи традиционният коледен базар „Капана“ да бъде отменен“, коментира заместник-кметът на общината Пламен Панов.

 

Самият той, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, директорът на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев и изпълнителният директор на фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев се включиха в организацията на украсата.

 

„Всички заедно – общински институции и граждани, се погрижихме за празниците да създадем по-приятна атмосфера по Главната и в „Капана“. Макар че заради пандемията тази Коледа да е по-различна, се надяваме да запазим пловдивския коледен дух“, каза Георги Стаменов.

 

Коледни играчки и гирлянди е подарило и семейство Четрафилови. Собственици на заведения, магазини и ателиета в творческия квартал са се ангажирали да запалят празничните светлинки. За благодарност ще им подарят одеяла с логото на „Пловдив 2019“, за да топлят клиентите, когато заведенията отново отворят врати.

 

Служители на общинските предприятия „Чистота“ и „Градини и паркове“ и на район „Централен“ също участваха в инициативата. На място със своите автовишки бяха и екипи на „Организация и контрол на транспорта“.

Main Menu