Повече камери и охрана на подлези в район Централен

10 Мар 2021 10:11

 

Благодарение на камерите за видеонаблюдение своевременно са установени авторите на най-новата „рисунка“ върху една от мраморните стени в подлеза от северната страна на тунела.
„Творбата“, нанесена с плътен слой спрейове, се появи само ден, след като екип на „Чистота“ за пореден път успя да изтрие с пясъкоструйка драсканиците върху каменните облицовки на подлеза.
„Премахнахме новата драсканица веднага. Това е част от превантивните мерки за опазването на чиста градска среда – авторите да разберат, че подобно творчество няма шанс дълго да оцелее в Пловдив“, коментира директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев.
„Ако някой иска да се изявява като графитър, може да представи проект пред Община Пловдив и дори да получи подкрепа при реализацията му на подходящо за целта място“, допълни кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.
Междувременно се подобрява координацията между районните кметства, „Чистота“, ОП „Жилфонд“ и ОП „Общински пазари“, което стопанисва част от подлезите. Стаменов съобщи, че тази година се предвижда обновяване на осветлението в подлеза до тунела, а в кратки срокове предстои основно почистване на подовата настилка, която е от естествен камък.
„Тези дни работници на „Чистота“ отново пребоядисаха с фасадна боя цвят „сахара“ подлеза на площад „Съединение“. Скоростно след това отново се появиха драсканици, но бързо ще ги отстраним. И там, и в подлеза до Чифте баня, със сребърен феролит боядисахме перилата на стълбищата“, каза Димитър Георгиев. Освежен е и входът откъм „Баня Старинна“ към подлеза, за чиято голяма реконструкция е изготвен проект.
Все по-разширяващата се система за видеонаблюдение, както и подсилените патрулни двойки от „Общинска охрана“ и Общинска полиция, имат сериозен превантивен ефект, смятат Стаменов и Георгиев.

Main Menu