ДГ „Перуника“ в Централен отваря врати през септември

12 Апр 2021 16:51

Обновената ДГ "Перуника" ще отвори врати през септември и ще приеме 160 деца. Ремонтът й е на финала като предстои да бъде доставено кухненско оборудване. Това съобщи кметът Здравко Димитров, който заедно със зам.-кмета по строителство Пламен Райчев направи проверка за напредъка на проекта. Заедно с тях бяха кметовете на район „Централен“ Георги Стаменов и на район „Южен“ Костадин Язов.

Сградата се намира на ул. "Марагидик“ 37А и след ремонта е променена коренно. Подменена е дограмата и подовата настилка, положена е топлоизолация по стените и покривите. Сменени са вътрешната и външната ВиК инсталация, както и отоплителната, вентилационната и климатизационната. Поставено е ново вътрешно, фасадно и площадково осветление. Детската градина разполага с озвучителна и мултимедийна инсталация с помощта, на които ще се онагледяват уроците. Всяка една от стаите е боядисана в различни цветове, за да могат децата да си разпознават своята стая.

Малчуганите имат прекрасни условия за спорт – имат закрит плувен басейн и нов физкултурен салон. Дворът е изцяло обновен с нови съоръжения и специална настилка, която предпазва децата от травми. Засадени са нови широколистни и иглолистни дървета, както и жив плет и цветя.

Проектът за реконструкцията се финансира по ОП "Региони в растеж“ и се съфинансира от бюджета на Община Пловдив. Обектът е на стойност 2 926 409, 78 лв. с оборудването.

Кметът припомни, че продължава изграждането на новата детска градина на ул. „Богомил“ в район „Източен“. Там строителните работи са изпълнени на почти 75%. Предстои да започне и разширението на ДГ „Зорница“ и строежът на нова сграда за ДГ „Каменица“. Със собствени средства Общината изгражда нова детска градина на бул. „Александър Стамболийски“ в район „Южен“.

„В предизборната си кампания кметът Здравко Димитров беше обещал, че за четирите години от мандата му в Пловдив ще има нови 12 детски заведения. Вече се работи по шест от тях, а за останалите текат процедури“, коментира зам.-кметът Пламен Райчев.

Main Menu