Откриха напълно обновения парк „Кочо Честеменски“

12 Ное 2021 14:47

Днес кметът на Пловдив Здравко Димитров заедно с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов откриха напълно обновения парк „Кочо Честеменски“. Ново озеленяване и десетки пейки, видеонаблюдение и красив фонтан са само част от извършените ремонтни дейности в зоната, чиято стойност е 72 000 лева. Допълнително е изградена подземна комуникация, водопровод, канализация, напоителна система, а вечер арт осветление допринася за по-добрия вид на парка.

„След окончателно решение на Върховния административен съд за избор на изпълнител за реконструкцията на Дондуковата градина, за което имаше жалба, ще пристъпим и към реализирането на този проект“, коментира Стаменов в отговор на журналистически въпрос.

По думите на Здравко Димитров може да се стартира поетапно подобряването на вида на най-старата градска градина в Пловдив, но засега построяването на нови детски заведения е сред основните приоритети за следващата година.

Създаване на по-добър ред в паркирането, обособяването на паркинги в централната градска част и евентуална промяна таксата за „Синя зона“ също е сред въпросите, които ще се решават в най-скоро време от ръководството на Община Пловдив.

„След съгласуване на проект от НИНКН и издадено разрешение за монтаж на бариера към Бунарджика до края на годината ще се постараем да я монтираме, за да има контрол на достъпа на автомобили до върха на хълма“, уточни Стаменов, като допълни, че са планувани още ремонти на тротоарни настилки като до момента са обновени над 2500 кв. м.. Предстои до няколко дни и откриването на обновената детска кухня на ул. „Ген. Данаил Николаев“, където могат да се хранят 250 деца.

Main Menu