Екипът на ДГ „Малкият принц“ с благотворителна инициатива за децата от Детската онкохематология

17 Дек 2021 14:35

В навечерието на най-светлия празник Рождество Христово екипът на ДГ „Малкият принц“ зарадва с играчки и лакомства децата от Детската онкохематология към УМБАЛ „Свети Георги“.
Малчуганите от всички групи в детското заведение с вълнение и огромно желание се включиха в благотворителната инициатива и изработиха прекрасни коледни картички с искрени пожелания в тях.
От детската градина се свързаха със Златина Стайкова, председател на Сдружение „Образование и здраве“, което отговаря за образователния процес и психологическата подкрепа на децата в Детската онкохематология. От Сдружението обясниха, че винаги изпитват недостиг на пособия, необходими за учебния процес.
Затова служителите на ДГ „Малкият принц“ събраха средства и закупиха тетрадки, моливи, боички, книжки за оцветяване и други дидактични материали. За доставката на коледните сладкиши се погрижиха част от родителите на децата в детското заведение.
В знак на благодарност малките пациенти подариха на екипа на ДГ „Малкият принц“ картичка, на която с красив детски почерк бе написано „Благодаря!“.
„Възхитена съм от сърцатите лекари и медицински сестри, както и от учителите от сдружение „Образование и здраве“ - всички те се грижат за малчуганите по време на престоя им в отделението. Смятам че, с подобни инициативи възпитаваме децата ни в съпричастност, толерантност и подкрепа към ближния, както и да се стремят да правят повече добри дела“, посочи директорът на ДГ „Малкият принц“ Анелия Божанова.

Main Menu