Бисери на оперетата и Аржентинско танго под Часовниковата кула на Дановия хълм

17 Май 2022 15:54

Опера Пловдив и община Пловдив канят пловдивчани на концерти от поредицата „Класик Open Air: Музиката под тепетата“ на 27 и 28 май на Дановия хълм (Сахат тепе) от 20 часа. Естествен декор на концертите ще е Часовниковата кула в Пловдив, която е сред най-старите в Европа. Музикалното събитие е продължение на инициативата за припознаване на природните забележителности на Пловдив като алтернативни места за култура през летните месеци.

На 27 май почитателите на оперетата ще чуят известни арии от Щраус, Лехар и Калман в концерта „Viva L’Operetta” изпълнение на солистите Евгения Ралчева, Светлана Иванова, Август Методиев и Марк Фаулър. На рояла ще бъде Росица Димова.

В съботната вечер на 28 май „Картини от Piazzolla “ ще потопи зрителите в страстния свят на аржентинското танго в изпълнение на Калоян Куманов – акордеон, Виктория Каридова – цигулка, Ралица Ботева – пиано и Едит Унджиян – вокал.

Проектът „Класик Open Air: Музиката под тепетата“ е част от Културния календар на община Пловдив. Входът за пловдивчани и гостите на града е свободен.

Main Menu