Деца от ДГ „Славей” демонстрираха познания за правилата на движение

17 Сеп 2020 14:37

 

Малчуганите от ДГ „Славей” в район „Северен” се включиха в открит урок по спазване на правилата за движение. Това се случва по традиция в началото на всяка учебна година, като инициативата съвпада с „Европейската седмица на мобилността” (16-22 септември).

В събитието участваха децата от подготвителната 4-та група. Шестгодишните си припомниха основните правила за безопасност на пътя. Директорът на детското заведение Любка Биволарска обясни, че възпитаниците ѝ с интерес и ентусиазъм провеждат занимания на разчертаната площадка с пешеходни зони и кръстовища.

По-късно малките славейчета се впуснаха в състезателна игра с тротинетки и велосипеди. Кметът на район „Северен” Стоян Алексиев, който бе гост на мероприятието, приветства децата за отличното познаване на правилата за движение и избора им на превозно средство, което е екологично и не замърсява природата.

В края на състезанието на победителите бяха връчени награди. А Любка Биволарска, която празнува своя имен ден на 17 септември- „Вяра, Надежда, Любов”, получи красив букет и много хубави пожелания за своя личен празник.

Main Menu