Откриха новата детска площадка на бул. „Дунав“ 200-202 в „Северен“

25 Сеп 2020 08:58

 

 

С красив есенен празник „Танцът на балончетата“ бе открита новата детска площадка в междублоковото пространство на бул. „Дунав“ 200-202 в район „Северен” вчера в късния следобед. Районният кмет Стоян Алексиев, секретарят на района Стайко Танев и управителят на фирмата-изпълнител на обекта Красимир Донков прерязаха лентата на новата придобивка. На специална церемония площадката бе осветена за здраве от отец Лазар.

Тя обхваща площ от 215 кв. м. и отговаря на всички необходими критерии за безопасност. Разполага с 5 съоръжения: едно комбинирано, двойна люлка, клатушка и 2 въртележки. Настилката е ударопоглъщаща, аранжирана в два цвята-червено и зелено. Пригодена е да предпазва малчуганите от травми. Изградена е и ограда, за да предпазва децата от уличното движение. Инвестицията за площадката от страна на района е в размер на близо 50 600 лв. с ДДС.

„Днес откриваме още една чисто нова детска площадка в район „Северен“. Към децата трябва да се отнасяме с изключителна грижа и внимание. Това е поредното приятно кътче, където малчуганите могат да се забавляват, след като се приберат от детската градина и от училище“, обърна се към живеещите в квартала кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

Децата бяха въодушевени от пъстрата палитра от балони, които „танцуват“ около новата придобивка. Малчуганите се забавляваха на фона на музика и занимателни игри, а в края на цветното тържество късметлиите спечелиха и подаръци от томболата.

Main Menu