В „Северен“ има още няколко свободни позиции за Преброяване 2021

07 Окт 2020 08:36

 

 

Администрацията на район „Северен“ благодари на многото граждани, които са се записали за Преброяване 2021. Остават още няколко свободни места. Набирането на незаетите бройки продължава. Желаещите могат да се включат в срок до 30 октомври 2020 година, като кандидатите трябва да подадат заявление по образец в деловодството на район „Северен“, където искат да бъдат наети.

Заявлението за кандидатстване може да бъде изтеглено от сайта на Преброяване 2021 (www.census2021.bg) или от сайта на район „Северен“ (www.severen.bg). Друга опция е същото да се получи от стая No 2 (Деловодство) на кметството на районната администрация. Към него трябва да се приложат следните документи:

1. Автобиография в изисквания формат;

2. Копие от диплома за завършено образование;

3. Снимка-цветна, дигитална (портретна, за документи);

4. Документ, удостоверяващ IBAN.

Подходящи лица за извършване на дейностите по преброяване на населението и жилищния фонд са хора, отговарящи на следните изисквания: да имат поне средно образование и занятие в някоя от изброените области: икономическа, финансова, техническа, социална и/или административна, както и студенти. Комуникативните умения на кандидатите са от особено значение.

От 8:00 часа на 01 февруари 2021г. до 20:00 часа на 15 февруари 2021г. преброителите ще посетят домакинствата, сградите и жилищата от техния преброителен участък, за да извършат преброяване с хартиена карта. Всеки преброителен участък ще включва около 200-250 души и 80 жилища.

При предстоящото преброяване ангажираните преброители ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.

Main Menu