Шофьори спират пред гаражи на ул. Сливница, собствениците негодуват

18 Мар 2021 10:59

 

Граждани живеещи на ул. Сливница до Гранд хотел "Пловдив" от много време имат проблем с паркирането пред домовете си. Тяхната улица не се намира в Синя зона и за това и хора, които не живеят на нея паркират. Част от тях без да се съобразяват спират пред гаражите на живеещите на улицата, с което има пречат да изкарат колите си или да ги приберат. Проблемът с паркирането в район Северен се усложни след започването на работата по Водния проект в града. Граждани от района няколко пъти протестират срещу хаоса, който се създава около строително-ремонтните работи.Проблемът с паркирането идва от изпълнението на Водния проект и недобросъвестните шофьори, който паркират без да се съобразяват с правилата за движение.

 

"Тъй като преди сравнително кратък период от време Пловдив бе Европейска столица на културата, градът явно е станал притегателно място за много наши сънародници от близо и далече като място с любезни и гостоприемни хора и приятен климат за живот. Потвърждение на това можем да открием на ул. Сливница, която е самото олицетворение на добронамереността и гостоприемството на пловдивчани. На същото мнение явно са и компетентните общински органи и служители, които търпеливо и с филибелийска достопочтеност оставят шофьорите на автомобили от севера и юга на България да спират необезпокоявано на ул. Сливница. Същата улица не попада в Синя зона, сравнително тиха е, независимо, че се намира до енигматичния бивш Новотел Пловдив. От приложените снимки е видно, че наши сънародници спират пред самия вход на кооперация, това че запушват гараж вече е битовизъм. Достатъчно е да оставиш телефон и денят е твой, а ако искаш и по-дълго стой. Това, че всичкото това жилищно стълпотворение отзад се ползва, нашият сънародник това не го интересува, той просто е спрял, а ти трябва да имаш телефон с заредена батерия и да започваш да звъниш наляво и надясно и да се молиш в работно време някой да чуе молитвите ти от другата страна на слушалката и да дойде разбира се.....", пишат гражданите в сигнал до медиите.

Кметът на район Северен Стоян Алексиев коментира казуса, че гражданите трябва да звънна на полицията или на ОП "Паркиране и репатриране", които да дойдат и да санкционират нарушителите и да премахнат автомобилите.

Main Menu