Стоян Алексиев откри новата учебна година в СУ „П. Кр. Яворов“

15 Сеп 2021 16:36

 

 

С празнично настроение бе открита новата учебна година в СУ „П. Кр. Яворов“.Гост на тържеството бе кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

„15-ти септември е своеобразен символ на стремежа на българина към знание и образование.Безспорно днешният ден е най-вълнуващ за първолаците, които с вълнение и трепет за първи път прекрачват прага на училището.На всички ученици пожелавам с много трудолюбие и постоянство да придобиват нови знания, да откриват нови предизвикателства и да постигат редица успехи по пътя на образованието и науката.На всички учители желая много ентусиазъм, упоритост и дръзновение, за да подготвят нашите деца като възпитани, образовани и пълноценни личности.На добър час на всички!“, каза в празничното си слово кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

„Приветствам с „Добре дошли“ всички гости в този празничен ден.Днес се навършват точно 100 г. от деня, в който 15-ти септември е избран за начало на учебната година.Днес родители и учители инвестираме време, знания и енергия в най-ценния капитал-нашите деца, а както всички ние знаем, инвестицията в образованието води до най-добрата и гарантирана възвръщаемост в бъдеще.Пожелавам здрава и успешна година на всички“, заяви директорът на СУ „П. Кр. Яворов“ Пламен Стоилов.

Най-емоционалните моменти от тържеството бяха традиционното посрещане на знамето и въвеждането на първокласниците през прага на училището.В СУ „П. Кр. Яворов“ се обучават 822 ученици в дневна форма.Тази година 72 първокласници в 3 паралелки прекрачиха прага на учебното заведение, като те са с 1 повече от миналата година.

Main Menu