Концерт на „Духов оркестър Пловдив“ зарадва минувачите по Пешеходния мост

24 Дек 2021 13:06

 

 

Чудесен концерт изнесе съставът на „Духов оркестър Пловдив“ до Новотела (Гранд Хотел Пловдив), откъм страната на Пешеходния мост в район „Северен“.

Музикантите изпълниха популярни мелодии от своя богат репертоар.Мероприятието се превърна в атрактивна изненада за минувачите, които се потопиха в атмосферата на наближаващите Коледни празници.

„С този прекрасен концерт искам да пожелая на всички една тиха, спокойна и изпълнена с мир и хармония Коледа.Нека във всяко семейство има топлина, здраве, щастие и благоденствие.Да има повече надежда и светлина за всички!“, поздрави гражданите кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

„Духов оркестър Пловдив“, с ръководител и диригент Николай Гешев, е носител и продължител на богатите музикални традиции на жанра в града. Градският духов оркестър е емблематична формация за Пловдив в продължение на повече от 40 години. Оркестърът е закрит през 2000 г. поради липса на средства за издръжка, но през 2007 г. са направени постъпки за възстановяването му и оттогава той отново неизменно радва пловдивчани с богатия си репертоар и прекрасно звучене.

Main Menu