Нова „Стъпка в повече” в „Тракия”: Изграждат детска площадка

23 Юли 2020 13:16

С усилията на живеещите в блокове 172 и 173 в и с подкрепата на кметството в „Тракия” започна изграждането на нова детска площадка в най-младия пловдивски район. Жители на 11-те входа на двата блока сами инициираха кампания за набирането на средства за построяването на кът за игра за децата. С доброволни дарителски вноски те успяха да съберат около 10 000 лева, като повече от половината от тях са осигурени от Петко Семерджиев.

Днес кметът на „Тракия” Костадин Димитров, заместник-кметът Веселина Стоянова, представители на живеещите в двата блока и Петя Иванова от „БГ Домоуправител” на място обсъдиха предстоящите дейности по изграждането на площадката.

С подкрепата на кмета на „Тракия” Костадин Димитров вече е излята бетоновата основа, като предстои монтирането на противоударна настилка и съоръжения за игра.

Инициативата „Стъпка в повече” стартира преди осем години по идея на Костадин Димитров и обединява енергията на районната администрация, гражданите и бизнеса за съвместна работа по облагородяването на „Тракия”.

Именно с общи усилия голямото междублоково пространство на блок 172 и блок 173 беше изравнено, залесено, оформени бяха паркоместа, кътове за отдих и за игра.

Main Menu