В „Тракия” нова помощ от дарители за хора в затруднение

22 Дек 2020 14:25

 

В „Тракия” 500 порции благотворителен обяд ще получат през зимните месеци пловдивчани, изпаднали в затруднение. Днес, в навечерието на Рождество Христово, бяха раздадени първите 150 порции, като храната включваше супа, скара с гарнитура и десерт.
„Доброто ражда добро и доказателство за това са хората, които искат да помагат”, коментира кметът на „Тракия” Костадин Димитров. Той благодари на Васил Петров, който дарява продуктите, както и на Петър Събев, който приготвя вкусната и питателна храна.
След като разбрал за инициативата в „Тракия” „Пакет в грижа”, насочена към подпомагане на семейства, изпаднали в затруднение заради ковид пандемията, Васил Петров се свързал с кмета Костадин Димитров и предложил да помогне с продукти. И тъй като доброто е заразно, инициативата получила подкрепа и от Петър Събев.
„Кризата, породена от коронавируса, извади на преден план в обществото ни хуманността и доброто. Благодарен съм , че сред нас има хора с големи сърца, готови да подадат ръка на хората в нужда”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров. Той пожела на всички здраве и светли празници.
Инициативата се проведе при спазване на дистанция и противоепидемични мерки.

Main Menu