Печат на тази страница

Костадин Димитров откри учебната година в СУ „Димитър Матевски“

15 Сеп 2021 17:27

 

С изслушване на националния химн и посрещане на училищното знаме тържествено бе открита новата учебна година в СУ „Димитър Матевски“.

Директорът на училището Мариана Златанска, поздрави всички ученици, с пожелание да бъдат здрави и успешни през новата учебна година.
С усмивка директорката приветства малките първокласници, като ги призова да бъдат любознателни, жадни за знания и да усвоят отлично учебния материал.

Тя увери развълнуваните родители, че заедно с учителския екип ще направят всичко по силите си, за да се справят децата с предизвикателствата, които ще срещат в училище.

По традиция специален гост на тържеството беше кметът на район „Тракия” Костадин Димитров, който поздрави първолаците и техните родители. Димитров подчерта, че районната администрация работи усилено с училищното ръководство по отношение на базата и промените са видими.

СУ”Димитър Матевски” посреща 5 паралелки първокласници през учебната 2021/2022г.

Две паралелки в 8 клас са особено атрактивни – една професионална „Електронна търговия” и втора - с профил „Предприемачество”.

Всички ученици имат възможност да участват в занимания по интереси – информационни технологии, спортни дейности, творчество и креативност.

Училището разполага с три класни стаи на открито, две от които са изградени по проект, финансиран от ПУДООС.

В училищния двор са изградени още две нови площадки – за фитнес и по безопасност на движението.

Несъмнено гордост на училищното ръководство е новото художествено осветление, което осветява фасадата на сградата в цветовете на трибагреника.
Във вечерните часове осветената сграда е интересна атракция за децата и жителите на района.
Изцяло е проектирано и изградено осветлението на главната училищна алея.

Main Menu