Товарен електромобил подпомага работата на кметството в „Тракия”

22 Ное 2021 11:20

 

Електрически товарен автомобил подпомага работата на администрацията в район „Тракия”. Той е произведен в Пловдив и е предоставен за временно ползване от производителя „Милара интернешънъл”.
„Благодаря на собственика Красимир Петков и на екипа на компанията за предоставената възможност да използваме екологичен транспорт във всекидневната ни работа. Той е безшумен и удобен за работа в обществени пространства”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров.
Товарният електромобил подпомогна провеждането на първата Мисия „Лаута” на 2-ри октомври тази година и с него бе извозван събрания при акцията битов отпадък.
Камиончетата са местно производство и могат да бъдат изработени в зависимост от нуждите на потребителите с различни отделения за товар – от стандартни алуминиеви контейнери до пръскачки за вода.
„Като администрация се стремим да бъдем пример и да поощряваме използването на екологичен транспорт. Именно за това още от първия ми управленски мандат заедно с експертите от районното кметство се придвижваме с електрически скутери и велосипеди при изпълнение на задачите си”, сподели още кметът на „Тракия” Костадин Димитров.
Много са и инициативите за популяризиране на „зеления” транспорт в най-младия пловдивски район, като най-мащабната е откриването всяка пролет на велосезона в „Тракия”.