Резултатът от „Мисия Лаута 2“: 49 камиона събран и извозен растителен отпадък

20 Апр 2022 11:11

 

Екипи на „Градини и паркове“ вече приключват с извозването на сухите и изгнили дървета и клони, които бяха събрани при съботната акция за прочистването на парк „Лаута“ от мъртва растителност. Това съобщи директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.
Благодарение на стотиците пловдивчани, които се включиха в организираната съвместно с кмета на „Тракия“ Костадин Димитров и с подкрепата на Община Пловдив „Мисия Лаута 2“, лесопаркът е прочистен от падналите през зимата дървета и клони. Само за 3 часа в събота бяха извозени 22 камиона, а от понеделник насам – още 27.
Козарев посочи, че това е значително повече в сравнение с 30-те камиона растителен отпадък, събран при „Мисия Лаута“ в началото на октомври миналата година.
„За да намерим трайно решение как да запазим дърветата в лесопарка, започваме експертно комплексно фитопатологично обследване на всички насаждения в него“, допълни директорът.
От своя страна екипи на ОП „Чистота“ работят в координация със своите колеги от „Градини и паркове“ и вече се заеха с почистване на алеите.

Main Menu